Η NASA προχωρά σε συμβόλαιο με την Blue Origin

0
131

Η δυνατότητα της NASA να στείλει υλικό και επιβάτες στο διάστημα έχει γίνει αρκετά ευκολότερη από τότε που μπήκαν στο ‘παιχνίδι’ οι ιδιωτικές εταιρείες και τώρα μια ακόμα αμερικανική εταιρεία εγκρίθηκε από την υπηρεσία για να διαχειριστεί τις αποστολές της στο διάστημα.

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία του Jeff Bezos Blue Origin εξασφάλισε ένα NASA Launch Services (NLS) II contract. Αυτό σημαίνει πως η επαναχρησιμοποιούμενη υπηρεσία εκτόξευσης New Glenn της Blue Origin μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί για μια σειρά από αποστολές, συμπεριλαμβανομένων εκτοξεύσεων για πλανητικούς, εξερευνητικούς, επιστημονικούς δορυφόρους και για δορυφόρους παρατήρησης της Γης.

“Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στις υπηρεσίες εκτόξευσης της NASA και ανυπομονούμε να παρέχουμε αξιόπιστες εκτοξεύσεις για τις μελλοντικές αποστολές της NASA με το New Glenn για τα επόμενα χρόνια. Το συμβόλαιο ενισχύει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία της Blue Origin με τη NASA και θα προχωρήσει την επιστήμη και την εξερεύνηση προς όφελος της Γης” δήλωσε ο Jarrett Jones, senior vice president της New Glenn της Blue Origin.

Το NLS II είναι ένα αόριστης μεταφοράς/ποσότητας συμβόλαιο που θα επιτρέπει στη NASA να προχωρά σε παραγγελίες μέχρι τον Ιούνιο του 2025 και επιτρέπει εκτοξεύσεις μέχρι το τέλος του 2017. Για να μπορέσει να εξασφαλίσει το συμβόλαιο, η εταιρεία θα πρέπει να επιδείξει στη NASA πως έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύσει στο διάστημα ένα φορτίο τουλάχιστον 250 κιλών σε μια 200χλμ τροχιά με κλίση 28.5 μοιρών. Άπαξ και αυτό γίνει, σημαίνει επιπλέον πως ο εργολάβος μπορεί να εκτοξεύσει νέα οχήματα, επιτρέποντας την εμπειρία επιτυχημένων εκτοξεύσεων να οδηγήσει σε εμπνεύσεις για μελλοντικό σχεδιασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here