Ο διαστημικός ανιχνευτής TESS της NASA έχει ήδη βρει 2.200 πιθανούς πλανήτες

0
61

Ο δορυφόρος Study Exoplanet Transiting της NASA (TESS) ξεπέρασε εύκολα τους στόχους του. Το διαστημικό πρακτορείο έχει αποκάλυψε ότι το διαστημικό σκάφος του έχει εντοπίσει περισσότερους από 2.200 πιθανούς πλανήτες από την έναρξη της αποστολής του το 2018. Εκατοντάδες από αυτούς είναι μικρότεροι πλανήτες, μερικοί από τους οποίους μπορεί να περιλαμβάνουν περισσότερους βραχώδεις κόσμους που μοιάζουν με τη Γη (αν και όχι απαραίτητα κατοικήσιμοι).

Το TESS αναμενόταν αρχικά να βρει 1.600 πλανήτες τα πρώτα δύο χρόνια.

 

Μερικά από τα ευρήματα είναι εντελώς ασυνήθιστα. Ο βραχώδης πλανήτης TOI-700 d απέχει μόλις 100 έτη φωτός. Το LHS 3844 b είναι ένα “hot tremendous-Earth” με εξαιρετικά κοντινή τροχιά 11 ωρών. Το TOI 1690 b είναι ο σπάνιος επιζών ενός κόκκινου γιγαντιαίου αστεριού που καταπίνει πλανήτες στην τροχιά του, ενώ το TOI 849 b φαίνεται να είναι ένας γίγαντας φυσικού αερίου που είτε έχει χάσει την ατμόσφαιρα είτε δεν τον είχε ποτέ.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάθε αποτέλεσμα θα αντέξει στον έλεγχο. Μόνο 120 πλανήτες έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής και η NASA στοιχηματίζει μελλοντικά διαστημόπλοια όπως το Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb για να μελετήσει λεπτομερέστερα τους υποψήφιους πλανήτες. Παρόλα αυτά, ο τεράστιος όγκος των πλανητών έχει ήδη πει πολλά για την ποικιλία τους και τι θα μπορούσε να σημαίνει για τον κόσμο γενικά.

[via]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here