Τα καλύτερα δωρεάν VPN για το 2021

0
140

Τα VPN έχουν γίνει πια ανάγκη στον σημερινό ψηφιακό κόσμο μας. Ένα VPN όχι μόνο διατηρεί την ασφάλειά σας όταν βρίσκεστε στο διαδίκτυο, αλλά επίσης προστατεύει την ιδιωτικότητά σας κρυπτογραφώντας τα δεδομένα σας. Επίσης, σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε την γεωγραφική τοποθεσία σας έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο απ’ οπουδήποτε στον κόσμο. Ποιος δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο;

Οι επί πληρωμή υπηρεσίες VPN κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά στο να σας προσφέρουν ασφαλή, ιδιωτική και χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς πρόσβαση στο περιεχόμενο που θέλετε – αλλά δυστυχώς, αυτές οι υπηρεσίες συνήθως κοστίζουν αρκετά.

Φυσικά, θα χαρείτε αν σας πούμε ότι κάποια VPN προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ χρήση, χωρίς να επιβάλλουν σοβαρούς περιορισμούς.

Ποια Είναι η Παγίδα;
Λοιπόν, στην Αμερική λένε “Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα” ή όπως θα λέγαμε εμείς “Τίποτα δεν χαρίζεται” αφού όλα έχουν το τίμημά τους. Και είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι. Το ίδιο ακριβώς μπορούμε να πούμε και για τις δωρεάν υπηρεσίες VPN – πάντα καταλήγουμε να πληρώνουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Για παράδειγμα, μπορεί να βομβαρδίζεστε με αναδυόμενες διαφημίσεις ή να ανακαλύπτετε ξαφνικά ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN σας για streaming ή torrents επειδή η σύνδεσή σας είναι βασανιστικά αργή ή επειδή η χρήση δεδομένων σας είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Μπορεί όμως να αντιμετωπίσετε και πολύ πιο σοβαρά θέματα, αφού κάποιες εταιρίες που προσφέρουν δωρεάν VPN μπορεί να βάλουν πράγματι την ιδιωτικότητά σας σε κίνδυνο επειδή πουλάνε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους.

Εμείς δεν θα θέλαμε με κανένα τρόπο να αντιμετωπίσετε τέτοιες καταστάσεις, έτσι ελέγξαμε πάνω από 100 δωρεάν VPN για να δούμε ποια είναι τα καλύτερα των καλύτερων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι βρήκαμε μερικά VPN που πληρούν τα αυστηρά στάνταρ ασφαλείας που εμείς θέλουμε. Είναι οι τέλειες λύσεις; Σίγουρα όχι, αλλά αν ψάχνετε ένα δωρεάν VPN που να μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλετε, τότε μάλλον θα βρείτε στη λίστα μας κάποιο που να καλύπτει τις ανάγκες σας.

Τα δωρεάν VPN είναι συνήθως εξαιρετικά για περιστασιακή χρήση – ίσως να θέλετε απλά να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας όταν χρησιμοποιείτε ένα δημόσιο Wi-Fi, ή όταν χρειάζεστε να κάνετε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο και θέλετε να δείτε αν μπορείτε να έχετε καλύτερη τιμή αν είστε συνδεδεμένοι σε έναν διακομιστή σε κάποια άλλη χώρα.

Ίσως πάλι να σχεδιάζετε ένα σύντομο ταξίδι σε μια χώρα που επιβάλλει βαριά λογοκρισία και θέλετε από εκεί να έχετε πρόσβαση σε μπλοκαρισμένο περιεχόμενο χωρίς να ανησυχείτε για θέματα προστασίας του απορρήτου σας ή για κακόβουλο λογισμικό.

Να έχετε υπόψη σας ότι ακόμα και στις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες VPN, υπάρχει πάντα ένας συμβιβασμός – είτε έχει να κάνει με διαφημίσεις, πιο αργές ταχύτητες ή περιορισμούς στη χρήση δεδομένων. Αν αυτά δεν σας πειράζουν, πιστεύουμε ότι θα σας αρέσει πολύ η λίστα μας με τα καλύτερα δωρεάν VPN που θα δείτε πιο κάτω.

Συμβουλή εκ των έσω: Να πώς Μπορείτε να Αποκτήσετε Δωρεάν το πιο Ακριβό VPN
To ExpressVPN δεν είναι μια δωρεάν υπηρεσία – στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο ακριβά VPN που έχουμε δοκιμάσει. Και το ερώτημα είναι γιατί βρίσκεται στη λίστα μας με τα δωρεάν VPN;

Αν χρειάζεστε ένα VPN για ένα σύντομο χρονικό διάστημα – για παράδειγμα αν πρόκειται να ταξιδέψετε στη Ρωσία ή την Κίνα για μία ή δύο εβδομάδες και θέλετε να μπορείτε να παρακάμψετε την αυστηρή λογοκρισία που επιβάλλεται εκεί στο διαδίκτυο, ή αν φεύγετε από τις ΗΠΑ για λίγες εβδομάδες αλλά δεν θέλετε να χάσετε τις αγαπημένες σας σειρές στο Netflix, τότε έχουμε ένα κόλπο για εσάς.

Η ExpressVPN προσφέρει μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, χωρίς όμως να κάνει καθόλου ερωτήσεις στον χρήστη που ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγγραφείτε στο συνολικά καλύτερο VPN απ’ όσα έχουμε δοκιμάσει, και εφόσον κάνετε ακύρωση μέσα σε ένα μήνα, θα σας έρθει εντελώς δωρεάν. Δεν πρόκειται να απογοητευτείτε. Δεν μας πιστεύετε; Δείτε τι λένε οι πραγματικοί χρήστες για το ExpressVPN.

(Επίσης, η NordVPN δεν προσφέρει μόνο εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, αλλά και μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 3 ημερών, συν το γεγονός ότι το μηνιαίο πακέτο της εταιρίας είναι φθηνότερο).

Όταν λήξει η περίοδος των 30 ημερών, αν θέλετε να αποχαιρετήσετε την ExpressVPN, κάντε κλικ σ’ αυτόν τον σύνδεσμο και εμείς θα σας δείξουμε τη σελίδα με τις εκπτώσεις που υπάρχει κρυμμένη κάπου βαθιά στο πίσω μέρος του ιστοτόπου της.

Δείτε εδώ μερικά χαρακτηριστικά που εν τω μεταξύ μπορείτε να απολαμβάνετε δωρεάν:

Εύκολο ξεμπλοκάρισμα του Netflix απ’ οπουδήποτε
Προηγμένες επιλογές ασφαλείας, όπως λειτουργία kill switch και προστασία από διαρροές δεδομένων
Μια εξαιρετική επιλογή για την Κίνα και άλλες χώρες με βαριά λογοκρισία στο διαδίκτυο, όπως η Ρωσία και η Τουρκία
Συνδέσεις σε περισσότερες από 148 τοποθεσίες σε πάνω από 90 χώρες
Πλήρης προστασία της ιδιωτικότητας: Η ExpressVPN έχει την έδρα της στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι μέλος της Συμμαχίας των 5 Χωρών-Μάτια που έχουν υπογράψει τη συμφωνία παγκόσμιας επιτήρησης
Πλήρης επιστροφή των χρημάτων σας αν δεν είστε ικανοποιημένοι!

1. Hotspot Shield
Με ένα εξαιρετικά δημοφιλές VPN, η HotSpot Shield προσφέρει μια πολύ καλή δωρεάν έκδοση που σας δίνει 500MB την ημέρα. Προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό για streaming ή χρήση torrents, αλλά αν το μόνο που θέλετε είναι να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο ή να προστατεύετε τα δεδομένα σας όταν βρίσκεστε σε κάποιο δημόσιο δίκτυο Wi-Fi, αυτό το VPN θα μπορούσε να είναι μια αξιοπρεπής λύση.

Η δωρεάν έκδοση σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε μόνο μία συσκευή, αλλά και να συνδεθείτε σε έναν μόνο διακομιστή στην Αμερική – κάτι που δεν θα λειτουργήσει με το Netflix, το Hulu, ή με κάποιους άλλους δημοφιλείς ιστότοπους streaming. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να έχετε πρόσβαση στο YouTube, το Facebook και σε άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα που μπορεί να είναι μπλοκαρισμένα στο μέρος που βρίσκεστε. Επιπλέον, είναι συμβατό με όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα και είναι ένα από τα πιο γρήγορα VPN της αγοράς.

Τα πλεονεκτήματα της δωρεάν έκδοσης:

Ταχύτητες αστραπή
Ισχυρή κρυπτογράφηση δεδομένων
Πρόσβαση σε μπλοκαρισμένο περιεχόμενο
Υποστήριξη μέσω email
Τα μειονεκτήματα της δωρεάν έκδοσης:

Όριο ως 500MB την ημέρα
Σύνδεση μόνο μίας συσκευής
Έχει διαφημίσεις
Η πρόσβαση στο Netflix, το Hulu και άλλους ιστότοπους streaming επιτρέπεται μόνο με την έκδοση επί πληρωμή
Η επί πληρωμή έκδοση θα σας δώσει απεριόριστο εύρος ζώνης, πρόσβαση σε περισσότερους από 2.500 διακομιστές σε 25 χώρες και ζωντανή τεχνική υποστήριξη 24/7, ενώ μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα ως και 5 συσκευές.

2. TunnelBear
Η απόλυτη υπηρεσία VPN για αρχάριους, η TunnelBear είναι αναμφισβήτητα η πιο φιλική απ’ όλες, αν και όσοι χρήστες έχουν τη δωρεάν έκδοση περιορίζονται σε κίνηση μόνο 500 MB το μήνα (μπορείτε όμως να έχετε άλλο 1GB το μήνα αν γράφετε tweet σχετικά με την εταιρία).

Η TunnelBear εξαγοράστηκε πρόσφατα από την McAfee, έτσι τώρα έχει επιπλέον πόρους από αυτόν τον μεγάλο οργανισμό για να συνεχίσει να δημιουργεί για το VPN της κορυφαίες αναβαθμίσεις για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών της. Δεν είστε βέβαιοι ότι είναι το κατάλληλο VPN για εσάς; Διαβάστε τις εμπειρίες πραγματικών χρηστών.

Τα πλεονεκτήματα της δωρεάν έκδοσης:

Δεν τηρεί αρχεία καταγραφής με δεδομένα ή διευθύνσεις ΙΡ
Περιβάλλον χειρισμού φιλικό προς τον χρήστη
Δεν έχει αναδυόμενες διαφημίσεις
Μπορείτε να έχετε 1GB επιπλέον κάθε μήνα αν αναρτήσετε tweet για την εταιρία
Τα μειονεκτήματα της δωρεάν έκδοσης:

Μηνιαίο όριο 500MB
Περιορισμένη πρόσβαση σε διακομιστές
Δεν λειτουργεί καλά με το Netflix
Πολύ λίγες προηγμένες ρυθμίσεις
Μετά την εξαγορά της εταιρίας από την McAfee βρίσκεται πια κάτω από τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ
Η επί πληρωμή έκδοση θα σας δώσει απεριόριστη μεταφορά δεδομένων και πρόσβαση σε διακομιστές σε περισσότερες από 20 χώρες.

Ωστόσο, αν πρόκειται να αγοράσετε μία επί πληρωμή υπηρεσία VPN, εμείς σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις κορυφαίες εταιρίες της αγοράς, όπως η ExpressVPN , NordVPN ή η CyberGhost , οι οποίες μπορούν να σας προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες, πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό διακομιστών, και άλλα πολλά. Όλες προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να τις δοκιμάσετε πριν δεσμευτείτε με ένα μακροχρόνιο πακέτο

3. Windscribe
Το Windscribe είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν VPN της αγοράς και είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα των χρηστών. Αν και το firewall καθώς και πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων που διαθέτει είναι κάπως επιθετικά, η γενναιόδωρη προσφορά δεδομένων της Windscribe και η δέσμευση της εταιρίας για προστασία της ιδιωτικότητάς σας, την κάνουν μια από τις κορυφαίες μας επιλογές για δωρεάν VPN. Η εταιρία όχι μόνο προσφέρει 10GB δεδομένων το μήνα, αλλά έχετε άλλα 5GB για την αποστολή tweet σχετικά με την εταιρία, καθώς και άλλο 1GB κάθε φορά που θα προτείνετε ένα φίλο σας στην εταιρία.

Τα πλεονεκτήματα της δωρεάν έκδοσης:

Εξαιρετικές ταχύτητες
Πρόσβαση σε διακομιστές σε 10 χώρες
Δεν τηρεί αρχεία συνδέσεων, διευθύνσεων ΙΡ ή ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί
Ενσωματωμένο firewall και πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων
Τα μειονεκτήματα της δωρεάν έκδοσης:

Περιορισμός στη μεταφορά δεδομένων
Δεν έχετε πρόσβαση σε όλους τους διακομιστές

4. Hide.me
Αυτή η εταιρία υπηρεσιών VPN έχει την έδρα της στη Μαλαισία, προσφέρει πάνω από 30 διαθέσιμες τοποθεσίες διακομιστών σε όλο τον κόσμο και είναι πολύ δημοφιλής στους χρήστες. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση περιορίζει την επιλογή διακομιστών σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς και η Ολλανδία, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τη χρήση δεδομένων στα 2GB το μήνα.

Τα πλεονεκτήματα της δωρεάν έκδοσης:

Γενναιόδωρο μηνιαίο όριο μεταφοράς δεδομένων 2GB το μήνα
Αξιοπρεπής ταχύτητα σύνδεσης για δωρεάν VPN
Η χώρα που έχει την έδρα της δεν ανήκει στη Συμμαχία των 5/9/14 Χωρών-Μάτια που έχουν υπογράψει τη συμφωνία παγκόσμιας επιτήρησης (Αυτό είναι καλό για την προστασία της ιδιωτικότητάς σας.)
Δεν έχει διαφημίσεις
Δεν τηρεί αρχεία καταγραφής
Πλήρη υποστήριξη πελατών
Τα μειονεκτήματα της δωρεάν έκδοσης:

Το όριο των 2GB δεν είναι αρκετό για σοβαρό streaming, χρήση torrents ή άλλες δραστηριότητες που απαιτούν “βαριά” χρήση δεδομένων
Σας περιορίζει σε τρεις τοποθεσίες διακομιστών, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται διακομιστές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία ή την Ανατολική Ευρώπη
Δεν έχει πρόσβαση στο OpenVPN
Επιτρέπει μόνο μία συσκευή ανά λογαριασμό
Η επί πληρωμή έκδοση σας δίνει απεριόριστη μεταφορά δεδομένων και δυνατότητα για 5 ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών.

5. ProtonVPN
Μία από τις πιο καινούργιες δωρεάν υπηρεσίες VPN που μπήκε στην αγορά είναι η ProtonVPN η οποία λειτουργεί από ειδικούς που έχουν ήδη αποδείξει την αφοσίωσή τους στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου με τη λειτουργία του ProtonMail. Το γεγονός αυτό κάνει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του VPN από τα πιο καλά της αγοράς. Αυτή η υπηρεσία έχει ήδη αποκτήσει πολλούς ένθερμους οπαδούς.

Τα πλεονεκτήματα της δωρεάν έκδοσης:

Δεν έχει περιορισμούς στο εύρος ζώνης για δεδομένα
Πρόσβαση σε διακομιστές στην Ολλανδία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Ελβετία
Δεν τηρεί αρχεία καταγραφής
Έξυπνο και με στυλ περιβάλλον χειρισμού
Τα μειονεκτήματα της δωρεάν έκδοσης:

Η δωρεάν έκδοση είναι σκόπιμα πιο αργή για να παροτρύνει τους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση σε κάποιο πακέτο επί πληρωμή
Επειδή αυτή είναι μια καινούργια υπηρεσία, ο αριθμός των διακομιστών και των τοποθεσιών είναι περιορισμένος και δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο άλλα VPN
Δεν διαθέτει δική του εφαρμογή για iOS. Αν θέλετε ένα VPN για το iPhone ή το iPad σας, θα πρέπει να επιλέξετε κάτι διαφορετικό
Οι εκδόσεις επί πληρωμή θα σας προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες και θα σας δώσουν τη δυνατότητα να συνδέσετε αρκετές συσκευές.

6. OperaVPN
Ενημέρωση: Το OperaVPN θα σταματήσει τη διάθεση της εφαρμογής του για Android και iOS στις 30 Απριλίου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ. Ωστόσο, αν και η εφαρμογή του για κινητά δεν θα είναι πια διαθέσιμη, το Opera συνεχίζει να προσφέρει το ενσωματωμένο δωρεάν VPN του που υπάρχει στον ομώνυμο περιηγητή της εταιρίας. Διαβάστε τι λένε γι’ αυτό οι χρήστες που έχουν χρησιμοποιήσει το Opera εδώ.

Τα πλεονεκτήματα του δωρεάν VPN:

Δωρεάν περιηγητής με ενσωματωμένο VPN
Αλλάζει την ΙΡ διεύθυνσή σας χωρίς πρόβλημα
Ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων
Τα μειονεκτήματα του δωρεάν VPN:

Περιορίζεται στις δραστηριότητές σας στον περιηγητή
Δεν υποστηρίζει χρήση torrents
Δεν διαθέτει πια εφαρμογή VPN για κινητά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here