Στον Άρη το Tesla Roadster του Elon Musk

0
141

tesla-roadster-diastima-iii_77761_390067Στις 6 Φεβρουαρίου 2018 ο πύραυλος της «Space X», της εταιρείας που επίσης ίδρυσε ο κ. Elon Musk, εκτοξεύθηκε προς το διάστημα, περιέχοντας ένα παράξενο φορτίο. Σε αυτόν υπήρχε το προσωπικό Tesla Roadster που ο χρησιμοποιούσε ο ίδιος για τις μετακινήσεις του και στη θέση του οδηγού είχε τοποθετηθεί μια κούκλα φυσικών διαστάσεων, ντυμένη με στολή αστροναύτη.

tesla-roadster-diastima-ii_77761_390066

Ο… επιβάτης ονομάστηκε χαρακτηριστικά «Starman» και στο μοναχικό ταξίδι του έχει για διασκέδαση δύο τραγούδια του αείμνηστου David Bowie. Στο δεξί «αυτί» του (sic) ακούγεται το «(Is there) Life on Mars;» και στο αριστερό το «Space Oddity». Υπολογίζεται ότι εάν λειτουργεί ακόμα η μπαταρία της συσκευής αναπαραγωγής ήχου, από τη στιγμή της εκτόξευσης έως τώρα, το πρώτο θα έχει παιχθεί περίπου 357.000 φορές ενώ το δεύτερο περισσότερες από 264.000 φορές.

Έπειτα από δύο χρόνια και δέκα μήνες, το Tesla Roadster πλησίασε σε απόσταση περίπου οκτώ εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη Άρη και κινείται με ταχύτητα σχεδόν 21.950 km/h. Πλέον, απέχει από τη Γη περίπου 59,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Ο κ. Musk θέλησε με αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο να δείξει ότι, χάρη στους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους εκτόξευσης της εταιρείας του, θα είναι εφικτό το ταξίδι στο διάστημα για λόγους αναψυχής σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here